Kom in actie voor klimaat en koraal

Koraalriffen leggen CO2, dat uit de atmosfeer wordt opgenomen door het zeewater, vast in hun skelet. Maar door de toename van CO2 worden de oceanen steeds zuurder, waardoor de aanmaak van het skelet steeds moeilijker gaat. Daarom is het ook voor het behoud van koraalriffen belangrijk de enorme stijging van broeikasgassen een halt toe te roepen.
Op 21 september vindt de internationale klimaattop in New York plaats, waar alle regeringsleiders aanwezig zijn. Om een signaal af te geven dat mensen willen dat we een leefbare en duurzame aarde willen, wordt er op 21 september (in 130 landen) tegelijk een People’s Climate March gehouden. Hiermee dringen burgers over de hele wereld aan duurzame energie en een circulaire economie, waarbij waarden als groei en hebzucht geen plaats hebben. De Nederlandse bijeenkomst in Amsterdam wordt georganiseerd door Urgenda. Als je je snel aanmeld kan je nog meevaren met de boot van WISE

Climate March 2014