Duikvaker: leuke ontmoetingen o.a. met Marco Borsato

Vrij onverwacht konden wij van CoralGardening nog op de duikbeurs Duikvaker staan. Snel nog van alles regelen en zaterdag 31 januari vroeg op pad. We hadden een mooie hoek tegenover IAHD / WOSD en The Old Pirate. Het is hollen of stilstaan. Meestal is het druk, gelukkig springt ons ondersteunend team bij. Tijdens de rustige minuten hebben we leerzame gesprekken met Gerard van IAHD en met Hans over The Make a wish Foundation. Fantastisch mooi om te horen hoe zij en vele anderen zich inzetten om de droom van gehandicapte of zieke mensen en kinderen te realiseren.

Met Charlotte Hesterman en het onthulde prototype.
Met Charlotte Hesterman van Sea First Foundation en het onthulde prototype

 

 

Op een gegeven moment komt iemand op me afsnellen en noemt mijn naam. Ik kijk hem verbaasd aan en probeer me te bedenken waar ik hem van moet kennen. Geen idee, maar dan komt de aap uit de mouw. Hij heet ook Frank van Klaveren (van FranksDives) en had toevallig gezien dat ik bij CoralGardening werk. Het is de eerste keer dat ik een naamgenoot tegen kom.

 

 

 

 

Vera legt aan een van de vele bezoekers uit wat CoralGardening doet.
Vera legt aan een van de vele bezoekers uit wat CoralGardening doet

‘s Avonds viert de WOSD haar tienjarig bestaan en wij worden spontaan uitgenodigd. De DJ zorgt voor de gezellige voornamelijk Nederlandstalige noot. Leuk om nieuwe contacten op te doen, zo onder het genot van een hapje en een drankje. Om 8 uur worden we de beursvloer afgeveegd.

 

De tweede dag van de beurs komt in onze hoek wat langzaam op gang. Misschien zijn oude piraten niet meer gewend aan een stevig feestje. Het valt ze niet op dat een BN-er aan hun stand staat.

 

 

 

 

 

 

 

Met Inge Aarden de keramist die de tag's heeft gemaakt.
Met Inge Aarden, de keramist die de tag’s heeft gemaakt

 

Speciaal voor de Duikvaker heeft keramist Inge Aarden een aantal bijzondere kunstwerken gemaakt. Het zijn de tags die in de toekomst aan de sculpturen onder water komen te hangen. Daaraan kan afgelezen worden wie aan het beeld hebben bijgedragen en wanneer het geplaatst is. Mensen die een mooie donatie gaven, kregen een uniek exemplaar mee.

 

 

 

 

 

Vera heeft inmiddels een leuk gesprek met Linda en Harro van SeaLife en daar komt uit dat we gedurende onze reis van 3 weken hun nieuwe Micro HD+ camera mogen testen. Een mooie compacte en robuuste onderwatercamera. We zijn heel benieuwd naar de resultaten.

 

Als kers op het toetje komt ook Marco Borsato bij onze stand langs. Hij toont interesse in onze plannen. Dat hij een fanatiek duiker was wisten we al, maar dat hij ook duurzaamheid een warm hart toe draagt komen we nu achter.

Duikvaker 2015 - 06
Marco bij CoralGardening

 

Duikvaker 2015 - 04
Marco luistert aandachtig naar Vera’s verhaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het waren twee leuke en intensieve dagen. Veel mensen zijn onder de indruk van CoralGardening. Sommige mensen zijn van mening dat er niks meer te redden valt aan het herstellen van de riffen, maar de meeste mensen dragen de koraalriffen een warm hart toe en steunen ons initiatief. Er zijn er genoeg die spontaan aanbieden om te komen helpen. Bedankt iedereen voor de leuke gesprekken, ideeën en donaties! We houden jullie op de hoogte.