Zakenreis op teenslippers

We zijn weer op Koh Tao geweest. De locatie waar we onze pilot gaan doen. Het is echt een drukke zakenreis op teenslippers. Er is geen sprake van rustig genieten, maar van zo veel mogelijk mensen spreken en regelen, in zo kort mogelijke tijd. Het is al een tijd geleden dat we er geweest zijn……

 

Aankomst Koh Tao
Aankomst Koh Tao

 

 

 

 

 

 

 

De haven in Mae Haad
De haven in Mae Haad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En zoals ze in Azië mooi zeggen het is weer “Same same, but different”. Er is veel veranderd en ook veel hetzelfde. Zo zijn er dingen ten goede veranderd, maar het is soms ook schrikken. Het toerisme in Koh Tao is toegenomen. En ook veranderd. Zo waren het vroeger voornamelijk backpackers die er kwamen om te duiken. Nu zie je meer verschillende toeristen, van complete gezinnen, gepensioneerden, niet-duikers en feestgangers. Je kan zien dat het koraal te lijden heeft gehad van de druk van het toerisme. Meer plekken zijn beschadigd en er is minder vis.

Straatbeeld Koh Tao
Straatbeeld Koh Tao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vera voor de duikschool New Heaven waar we duiken.
Vera voor de duikschool New Heaven waar we duiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden. Steeds meer mensen zien het probleem en willen zich inzetten om de riffen te herstellen. Zo ontmoeten we Julia, een onderwater architect, zij wil meedenken over het ontwerp van ons te bouwen rif. Bob buigt zich over de technische kant van ons project, o.a. wat de mogelijke communicatie middelen zijn om vanaf Koh Tao contact te houden met Nederland. De internet voorzieningen op Koh Tao zijn niet zo als in Nederland. Glasvezel hebben ze nog niet van gehoord. Sterker nog Skype werkt alleen zonder video verbinding. We spreken veel vrienden en bekenden. Iedereen is enthousiast over onze plannen.

 

Welke elektricien kan hier nog wijs uit?
Welke elektricien kan hier nog wijs uit?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Another day in the office
Another day in the office

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen alle bedrijvigheden doen we ons best om ook nog te genieten van het leven op Koh Tao. Het voelt als een soort thuis komen. Heerlijk om weer al die Thaise gerechten te eten en te genieten van het verse fruit.

 

Frank met zijn favoriete drankje: verse kokosnoot.
Frank met zijn favoriete drankje: verse kokosnoot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vera bij een eetstalletje op straat
Vera bij een eetstalletje op straat

 

 

 

 

 

 

 

Zonsondergang met een typische Thaise longtail boot op de voorgrond
Zonsondergang met een typische Thaise longtail boot op de voorgrond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze laatste afspraak is bij de Nederlandse Ambassade in Bangkok. Met een taxi door de drukke straten van Bangkok duurt langer dan gedacht. Zeker omdat de taxi chauffeur niet zo goed Engels spreekt. Op de Ambassade hebben we een goed gesprek met de tweede secretaris. Ook hij gaat kijken wat hij voor CoralGardening kan betekenen.

 

Eindelijk gevonden de ambassade.
Eindelijk gevonden de ambassade.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hollandse koeien in Bangkok
Hollandse koeien in Bangkok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met spijt in ons hart gaan we weer terug naar Nederland. Onze handen jeuken al om hier aan de slag te gaan, maar eerst in Nederland nog veel werk verrichten voor het zover is. Als eerste natuurlijk de Student Battle en het voorbereiden van onze crowdfundcampagne. Daar vertellen we meer over in de volgende updates. Natuurlijk ook weer met nieuws van Koh Tao.