Thaise eilandengroep afgesloten voor toeristen

Vandaag heeft ons het nieuws bereikt dat Thailand één van haar eilandengroepen, de Zuidelijke Similan eilanden, per direct heeft gesloten voor toeristen. Dit houdt in dat vanaf vandaag tot half oktober toeristen niet meer welkom zijn op deze eilanden. Het eiland Koh Tachai blijft zelfs voor onbepaalde tijd dicht. Deze maatregel is genomen om de natuur, dus ook de koraalriffen, op de eilanden de kans te geven zich een beetje te herstellen. Het toerisme heeft hier in de afgelopen jaren enorme proporties aangenomen, waardoor de natuur zwaar onder druk staat.

Koh Tao blijft voorlopig open, dus er zijn nog geen directe gevolgen voor CoralGardening en de bouw van de eerste CoralGarden. Wij zoeken de komende dagen uit welke consequenties sluiting precies gaat hebben en hoe wij als CoralGardening hiermee om zullen gaan. Wel zijn er discussies gaande om een baai af te sluiten voor duikers en snorkelaars, om zo het koraalrif daar de gelegenheid te geven om te herstellen.

Deze situatie toont aan dat we gelukkig niet alleen staan als het gaat om het behoud van prachtig koraal, maar ook dat er meerdere wegen naar Rome zijn!

A view of the Similan Islands, located off the coast of southern Thailand - Hendric Tay
Een van de Similaneilanden, een eilandengroep in de Andamanse Zee, zuid Thailand – Hendric Tay