Sponsor in de spotlight: SeaLife

Er komt zoveel op je af als je een initiatief opstart om koraalriffen te herstellen. Behalve dat je je “normale” leven in Nederland opgeeft. Moet je een nieuw leven in het buitenland opbouwen. En daarvoor dienen heel veel nieuwe zaken aangeschaft te worden. Denk alleen maar aan duikspullen. Gelukkig hebben we veel mensen ontmoet die ons daar bij helpen.

Op de Duikvaker van 2015 ontmoetten we Harro Cats van Sea Life Benelux. Sea Life Benelux heeft de nodige onderwater camera’s en lampen van hoge kwaliteit en die robuust en compact zijn. Ideaal voor allerlei duikers, maar vooral die mensen die iets meer onder water doen en daardoor al het nodige mee te nemen hebben of hun handen vrij moeten hebben. Dus als we netten gaan wegknippen houdt de ander de afvalzak in de ene en camera in de andere hand, bij het doen van onderzoek of het monitoren van de status van het koraalrif, bij allerhande werkzaamheden komt de Sea Life camera goed van pas. Harro Cats was erg enthousiast van ons werk en gaf de SeaLife Micro HD in bruikleen. Wij zijn er nog steeds enorm tevreden over de camera. En waarom dan wel….

Vera met SeaLife Micro HD
Vera met SeaLife Micro HD

Het eerste wat opvalt is dat de camera van zichzelf al waterdicht is. Geen gedoe met behuizing en zo. We hebben al vaak gezien dat iemand met camera onder water ging en 2 minuten later weer terug was, met een verzopen camera en idem dito uitdrukking op zijn gezicht. Dat zal je met de SeaLife niet gebeuren.

Mooi koraal
Mooi koraal

 

 

 

 

 

Het tweede punt is het bedieningsgemak. Het instellen van de camera is zo simpel dat een kind de was kan doen. Of Frank zonder zijn leesbril. Even aangeven dat je onder water gaat, wat je gaat doen, snorkelen of duiken en of en hoeveel extra lampen je meeneemt. Het werkt zelfs op de lachspieren, zo simpel. Ook de bediening onder water is zeer eenvoudig met de grote knoppen.

 

 

 

Helaas gebleekt koraal
Helaas gebleekt koraal

Dan natuurlijk de foto’s: ze zijn van zeer goede kwaliteit. Nu nog wat meer ervaring opbouwen met het onderwater fotograferen, zodat ze nog mooier worden. We hopen dat binnenkort het koraal zich herstelt, de oceaan minder vervuilt en dus de onderwerpen die we fotograferen ook mooier worden. Harro Cats, dank voor het vertrouwen en deze prachtige bijdrage aan CoralGardening.

 

 

 

 

Een aantal foto’s zijn bewerkt met het programma Picture-Fix van Vivid-Pix, een heel handig programma om je foto’s te verbeteren. Hier later meer over.