Finding Dory op waarheid berust?

Hollywood speelfilms staan bekend om de soms onwerkelijke verhalen die ze verzinnen. Zo heeft Dory last van korte termijn geheugen, terwijl diverse studies aantonen dat vissen geheugen hebben. Ze kunnen dingen onthouden van 12 dagen tot zelfs 5 maanden. Maar soms gebeurt er in de werkelijkheid iets dat ook de filmindustrie verbaast.

Inky
Inky

In Finding Dory ontsnapt Dory samen met de inktvis Hank uit het aquarium. En nu is er in New Zeeland werkelijk een inktvis uit een aquarium ontsnapt. Inky wist zich door de niet goed afgesloten aquarium deksel te wringen en heeft toen door een zeer kleine afvoerpijp het New Zealand’s National Aquarium verlaten. Ondanks dat Inky zo groot is als een rugby bal, kon hij zich door de kleine afvoerpijp wurmen om zo de Grote Oceaan te bereiken.

We hopen dat Inky van zijn nieuw herwonnen vrijheid geniet.
Ben jij ook benieuwd of er toevallig nog een Blue Tang, genaamd Dory vermist wordt?