De vrijwilligers zijn met de bloem onderweg naar de duikboot.

De eerste te water lating

Na alle maanden van voorbereiding, ontwerpen en bouwen is het eindelijk zo ver. De laatste hand wordt gelegd aan de bloem. Vele duik- en freedive scholen hebben de handen uit de mouwen gestoken om de bloem te bouwen. Het leuke is dat er 5 vrijwilligers uit Nederland bij zijn. Marcel van KevMic Diving, een van onze sponsoren, is samen met 2 vrienden, Michael en Ruud overgekomen. En Anika en Kees, ze hebben van ons gehoord via de media in Nederland en hebben contact gezocht om langs te komen.

Iedereen heeft zich vol ingezet en aan het eind van de week hebben we de bloem onder water gezet. Ook dat is een hele operatie! Chad geeft dinsdag ochtend de goedkeuring van de locatie door en dan is het snel schakelen. Get Invovled schakelt zijn daadkracht in en binnen 2 dagen wordt er een boot geregeld, plus genoeg vrijwilligers om de bloem onder water te zetten. Op donderdag 17 november is het zo ver!

We oefenen het in elkaar zetten van de bloem eerst op land. Zodat iedereen weet wat hij/zij dient te doen. Ook zien we dan gelijk wat we goed doen of er iets anders/beter kan. Het loopt allemaal soepel. Na deze rehearsel laden we de bloem op de boot en vertrekken we naar de baai Hin Wong.

coralgardening-01-rehursel-on-land-of-building-the-flower
Repetitie van bloem bouwen op land.

 

Vera legt aan iedereen uit wat zijn of haar taak is bij het bouwen van de bloem.
Uitleggen wat iedereen zijn taak is

Onder de goede leiding van Vera wordt de bloem onder water in elkaar gezet. Marcel en Michael bouwen de basis van de bloem op en de andere vrijwilligers brengen de bladen naar beneden en geven die aan.

Twee vrijwilligers brengen een aantal bladen naar de boot.
Blad van de bloem
In de longtail plaatsen van de bloem
In de longtail plaatsen van de bloem
De vrijwilligers zijn met de bloem onderweg naar de duikboot.
Op weg naar de duikboot
Blad naar bloem brengen
Blad naar bloem brengen
Blad in bloem bevestigen
Blad in bloem bevestigen
Bloem in elkaar gezet
Bloem in elkaar gezet
Vera en Frank zijn blij met het resultaat
Vera en Frank zijn blij met het resultaat
Het resultaat
Het resultaat

Er is ook video materiaal opgenomen van het onder water plaatsen en daar wordt nu een film van gemaakt. Op YouTube staat al een korte impressie van het bouwen van de bloem op land. Schrijf je in op ons YouTube kanaal zodat je als eerste ziet dat de film van de te water lating wordt gelanceerd.

Iedereen die op welke manier dan ook heeft geholpen: hartelijk bedankt!

Het team vrijwilligers dat geholpen heeft bij het onder water plaatsen van het beeld.
Bedankt!

 

Wil jij ook meebouwen aan een gezond koraalrif?
Steun Stichting CoralGardening.