Een koraal rif dat wit is vanwege caoral bleaching.

Wist je dat: Coral Bleaching

Coral bleaching. Wat is dat?

Je leest vaak in kranten en websites over coral bleaching, maar wat is dat nou precies…

Een gezond koraalrif heeft veel kleur en trekt veel leven aan.
Gezond koraal rif

Koraal is een diertje dat in symbiose leeft met een algje. Wanneer koralen gestrest raken door veranderende omstandigheden, verdrijft het diertje de algen. Aangezien de alg de kleur aan koraal geven, wordt het koraal bij het verlaten van de alg helemaal wit.

Een koraal rif dat wit is vanwege caoral bleaching.
Verbleekt koraal

Koralen zijn gelukkig sterke dieren en kunnen herstellen als het bleken niet te ernstig is of de slechte omstandigheden niet te lang duren. Is dat wel het geval, dan zal het koralen uiteindelijk sterven, want zonder alg kan hij niet overleven. Door coral bleaching kunnen uiteindelijk hele riffen sterven. Dit is te voorkomen en daar zet CoralGardening zich voor in. En jij kan daarbij een belangrijke rol spelen……

Voor meer informatie kijk op de NOAA site