Duik eens wat Vaker in 2017

Duiken is fascinerend omdat er onder water zoveel moois te zien is. Van grote haaien tot de kleinste zeepaardjes. Een van de meest boeiende gebieden zijn koraalriffen. Hoewel ze maar 0,25% van de oceaan bodem bedekken, is zo’n 25% van het mariene leven afhankelijk van koraalriffen. Desondanks worden koraalriffen met uitsterven bedreigd. CoralGardening zet zich in om beschadigde koraalriffen te herstellen en nieuwe riffen aan te leggen.

Kom naar de Duikvaker op 4 en 5 februari in Houten, we gaan graag met u in gesprek, om te kijken wat de kansen voor koraal behoud en herstel zijn en hoe u daar aan kunt bijdragen. En we hebben weer speciale leuke activiteiten voor kinderen van 5 tot 105.

Ook geven we geven een lezing over de spannende ontwikkelingen bij het herstellen van koraalriffen en voor kinderen hebben we speciale spelletjes waarmee ze leren hoe alle dieren op een koraalrif samenwerken. Daarnaast kunnen ze hun eigen huis voor vissen kleien. Op die manier dragen zij ook bij aan het beschermen en herstellen van koraalriffen.

Kinderen ontwerpen nieuwe beelden voor de CoralGarden op de Duikvaker 2016.
Kinderen ontwerpen nieuwe beelden voor de CoralGarden.

Kom langs op Duikvaker voor een boeiende reis onder water.
We staan in Hal 1 standnummer 10847.

Zaterdag van 11:35 tot 12:00 geven we een lezing in Theater 4,
met als speciale gast Marcel van den Berg uit Koh Tao, Thailand.

Zaterdag om 14:00 uur is er nog een speciale overhandiging van Yvonne van SUP School Domstad aan de stand van CoralGardening.
Ook Marcel van den Berg is dan aanwezig om te vertellen over de samenwerking op Koh Tao voor de aanleg van de CoralGarden en andere inspanningen om de impact op het eiland te verkleinen door onder andere maandelijkse clean-ups.

Zondag geven we van 15:10 tot 15:35 een lezing op de main stage.

Zondag ontvangen we Marcel Coret van Kev-Mic Diving op Duikvaker. Ben je benieuwd naar zijn ervaringen en bijdragen aan CoralGardening op Koh Tao, kom dan langs aan onze stand.

Win een vrijkaartje voor de Duikvaker door antwoord te geven op de volgende vraag:
“Welke organisatie zie jij graag samenwerken met CoralGardening?”

Meld je aan op www.coralgardening.org voor meer informatie over koraalriffen, onze herstelmethode.