Yvon van SUP-school Domstad overhandigde een donatie die bij elkaar werd gespaard door zwerfafval uit de Utrechtse grachten te vissen.

Gezellige Duikvaker

CoralGardening stond ook dit jaar weer op Duikvaker, de grootste duikbeurs van Nederland, om de bezoekers te informeren over CoralGardening en het belang van koraalriffen en donaties op te halen voor de verdere aanleg van het nieuwe rif op Koh Tao in Thailand. Frank gaf elke dag een presentatie over de functie van koraalriffen en wat CoralGardening doet om deze te beschermen en te herstellen. Er waren aan aantal bijzondere gasten op onze stand. Kinderen konden weer mee doen aan de wedstrijd KoraalTuinieren. Het was een spannende wedstrijd en 1 maart verstreek de deadline om te stemmen.

Opperste concentratie bij ontwerpen van een kunstmatig rif.
Opperste concentratie bij ontwerpen van een kunstmatig rif.

Zaterdag was Marcel van den Berg aanwezig, hij is met zijn organisatie een enthousiaste CoralGardening partner van het eerste uur. Op de Duikvaker gaf hij op zaterdag tijdens een korte presentatie aan, waarom hij het zo belangrijk vindt om met CoralGardening samen te werken. Marcel werkt bij Sairee Cottage Diving op Koh Tao en is één van de organisatoren van Eco Day. Een maandelijkse dag in het teken van de onderwater natuur van Koh Tao, met lezingen en praktische activiteiten zoals strand- en rif clean-ups en meebouwen aan de CoralGarden.

Marcel geeft uitleg wat hij zo belangrijk vind aan het werk van CoralGardening.
Marcel geeft uitleg wat hij zo belangrijk vind aan het werk van CoralGardening.

Zondag was er weer een Marcel aanwezig aan de stand van CoralGardening, nu was het Marcel Coret van KevMic-Diving. Een van de eerste donateurs van duikspullen voor onze Stichting. Zo was hij eind 2016 al met zijn vrienden Mies en Ruud met een tas vol gereedschap en duikspullen naar Koh Tao gekomen. Ook hebben ze meegebouwd aan een bloem en zelfs de eerste bloem mee onder water gezet. Marcel wordt door Vera op Duikvaker in het figuurlijke zonnetje gezet voor zijn gulle bijdragen.

Marcel wordt in het zonnetje gezet voor zijn sponsoring.
Marcel wordt in het zonnetje gezet voor zijn sponsoring.

Op Duikvaker overhandigde Yvon van SUP-school Domstad een cheque met geld dat opgehaald is door haar klanten tijdens en na haar Stand Up Paddle-lessen aan CoralGardening. Door zwerfafval uit de grachten te vissen krijgen de deelnemers korting op de lessen, maar de meesten storten die korting meteen in het goede doelen potje. Afgelopen seizoen was CoralGardening dat goede doel. Een prachtige manier die twee keer de gezondheid van de oceaan ten goede komt! Dank je wel SUP-school Domstad.

Yvon van SUP-school Domstad overhandigde een donatie die bij elkaar werd gespaard door zwerfafval uit de Utrechtse grachten te vissen.
Yvon van SUP-school Domstad overhandigde een donatie die bij elkaar werd gespaard door zwerfafval uit de Utrechtse grachten te vissen.

Verder konden bezoekers bij onze stand langskomen om de laatste stand van zaken te horen en foto’s en films te bekijken van bijvoorbeeld de bloem die afgelopen november in de oceaan geplaatst is! Net als voorgaand jaar konden kinderen weer al hun creativiteit kwijt door beelden te kleien die zowel voor koraal als voor vissen aantrekkelijk zijn om te bewonen en voor duikers leuk zijn om naar te kijken. Hieruit zijn prachtige beeldjes gekomen van octopussen tot kunstige structuren waar vissen tussen kunnen schuilen. Met hun creativiteit en open blik naar de wereld streden een groot aantal kinderen om een leuke prijs met hun keramieke sculpturen. Het was een spannende wedstrijd en 1 maart verstreek de deadline om te stemmen.

CoralGardening-workshop-results-KLF-170205-090s
Een aantal kunstwerkjes.

De winnaar is….
De publieksprijs gaat naar Mara Brandse. Gefeliciteerd Mara! Een unieke Ocean Sole schildpad komt jouw kant op.
De prijs van de vakjury gaat naar Fay Hoek. Gefeliciteerd Fay! Jij ontvangt een handgemaakt keramiek hangertje.
Ten slotte hebben we een aanmoedigingsprijs voor Ayla Crozier en voor Chris van der Voet. Jullie hebben enorm goed werk geleverd, maar zijn net buiten de prijzen gevallen. Een klein aandenken aan de workshop komt jullie kant op.
Aan alle deelnemers aan de workshop KoraalTuinieren: we hopen jullie volgend jaar weer te zien op Duikvaker met misschien meer inspiratie voor een goed rif en met minstens net zoveel enthousiasme. We vonden het leuk dat jullie meebouwden aan een nieuw koraalrif!

Prijswinnaars workshop KoraalTuinieren Duikvaker.
Prijswinnaars workshop KoraalTuinieren Duikvaker.

Al met al was het een groot succes en hebben we, naast veel nieuwe mensen die enthousiast zijn geworden voor koraalrif herstel, ook veel oude bekenden kunnen vertellen over onze vorderingen. We kijken er naar uit om jullie volgend jaar bij Duikvaker (weer) te ontmoeten!

Kortom het waren weer 2 leuke dagen. Hier zie je een korte impressie van de Duikvaker.

Hier kan je zien hoe de kinderen genieten van de workshop KoraalTuinieren.