Vrijwilliger in het zonnetje: Arjan

Mijn duikverslaving is vrij langzaam ontstaan, beginnend in 1997. Maar tot aan 2005 met grote gaten tussen de verschillende duikvakanties. Daarna is het los gegaan en ben ik regelmatig in het Caribisch gebied en Zuid Oost Azië geweest. Nu heb ik het geluk dat ik op vele zeer mooie plekken ben geweest en totaal onder de indruk ben geraakt van de kleuren, variatie en zichtbaarheid van het onderwater leven. Helaas heb ik ook beschadigingen aan deze natuurpracht gezien. Daarnaast heb ik een brede belangstelling voor wetenschap en lees daar veel over. Combineer de twee interesses en je komt al snel uit bij beangstigende verhalen over waar het heen gaat.

Maar, wat kan je daar aan doen als eenling?  Ja, en dan kom je twee hyper enthousiaste types tegen op de Duikvaker 2015 die je vertellen dat je wel wat kan doen. In eerste instantie alleen als donateur maar toen Frank en Vera later dat jaar om vrijwilligers vroegen kon ik natuurlijk niet anders doen dan kijken wat ik kon doen. Tot nu toe waren dat wat hand- en spandiensten op de Duikvakers van 2016 en 2017 en een paar andere evenementen. Daarnaast sparren met de rest van de ploeg over het aangaan van samenwerkingsverbanden en communicatie.

Nu staat er op korte termijn een reis naar Koh Tao op de planning om daadwerkelijk te leren hoe riffen aan te leggen en koraal te kweken. En ja, wellicht dan zelf ergens een project gaan opzetten. Er zijn al diverse organisaties die belangstelling hebben getoond en ik zit stiekem al te loeren op een potentieel project in Indonesië. Daarover hopelijk later meer.

Naar werk, maar iemand moet het doen! 😉