Coral grows on mineral accretion devices Coral-Aid

World Ocean Day op Koh Tao 2017

Wat heb jij gedaan op 8 juni? Ben je iets in de nieuwsberichten tegen gekomen dat het Wereld Oceaan Dag was? Misschien maar weinig. Hier op Koh Tao is er wel stil gestaan bij de schoonheid en het belang van onze oceaan. Nagenoeg iedereen op het eiland is namelijk afhankelijk van gezonde riffen met veel leven. Verschillende duikscholen organiseerden allerlei activiteiten van (beach) clean-ups, lezingen, pubquiz tot zelfs Finlympics (topsport op vinnen).

Wij hebben ons aangemeld bij de activiteiten van New Heaven Reef Conservation Program (NHRCP). ‘s Ochtends krijgen we een lezing van Pau over mineral accretion devices. Dit zijn systemen waarbij spanning wordt gezet op een metalen constructie die onder water geplaatst is. Hierdoor vormt zich een laag calcium carbonaat op het ijzer. Dit zorgt niet alleen dat het ijzer niet meer roest, maar het geeft koraal meer energie om te groeien. Het koraal groeit hierdoor sneller en is beter bestand tegen ziektes. CoralGardening kijkt er naar uit om het Coral-Aid systeem aan de CoralGarden te verbinden.

Pau gives lecture about mineral accretion devices, like the Coral-Aid system
Pau vertelt over de voordelen van het Coral-Aid systeem.

Na de lezing gaan we duiken om afgebroken stukken koraal op te rapen en op de metalen constructie te plaatsen. Altijd leuk werk, kijk voor een kleine impressie hoe dat in zijn werk gaat naar ons filmpje onder aan deze pagina.

Coral grows on mineral accretion devices Coral-Aid
Koraal op de metalen constructie van het Coral-Aid systeem.
Coral-Aid system in Aow Leuk, Koh Tao
Het Coral-Aid systeem in Aow Leuk, Koh Tao.

 

‘s Avonds houdt Kirsty een boeiende presentatie over haaien en schildpadden en hoe deze met de hulp van de lokale duikers en snorkelaars worden gemonitord. Twee belangrijke dieren voor koraalriffen. Voor meer informatie over walvishaaien lees je onze Wist je dat.

Chirsty gives lecture about sharks turtles at the Hacienda.
Kirsty geeft meer informatie over haaien en schildpadden in de Hacienda.