Freedive team monteert een blad in de bloem.

Freedive uitdaging

De CoralGarden is gegroeid met nog TWEE bloemen. We hebben tegelijkertijd 2 bloemen geplant, een door duikers en één door freedivers. Het is de eerste keer dat een kunstmatige rif door freedivers onder water is gemonteerd. Zowel de duikers als freedivers hebben erg veel lol gehad in het bouwen van de bloem, ze kwamen allemaal boven water met een grote glimlach op hun gezicht… ..

De lokale actiegroep Get Involved Koh Tao organiseert elke maand een EcoDay en is actief om bars te overtuigen om te stoppen met het gebruik van plastic rietjes en plastic bekers. Op EcoDay komen veel duikers, freedivers en toeristen van verschillende duikscholen samen om een ​ochtend vol informatie te krijgen over duurzaamheid, door middel van presentaties en documentaires. In de namiddag wordt de groep verdeeld om een ​​schoonmaak op het strand te doen of om mee te werken aan het bouwen of monteren van het nieuwe kunstmatige rif onder water.

Er worden verschillende presentatie gegeven op EcoDay.
Er worden verschillende presentatie gegeven op EcoDay.

 

Uitleg hoe de bloem onder water gemonteerd dient te worden.
Uitleg hoe de bloem onder water gemonteerd dient te worden.

We hebben inmiddels ervaring met monteren van een bloem onder water met duikers, maar freediving is toch een beetje anders. Het onder water brengen van kleine structuren met freedivers is eerder gedaan. Nu is het tijd voor de volgende uitdaging: het monteren van de bloem. In buddy-paren van twee gaan ze aan de slag. Ze nemen een diepe ademteug, gaan naar beneden en monteren een stukje bloem. Als je lucht op raakt, ga je naar de oppervlakte en doe je herstel-ademhaling. Het volgende team gaat naar beneden, enzovoort. Soms duurt het langer om een blad in de bloem te plaatsen, dan je je adem kan inhouden. Dan zal je je werkzaamheden moet stoppen en het over laten aan het volgende team.

Freedive team monteert een blad in de bloem.
Freedive team monteert een blad in de bloem.

Alle freedivers zijn vele male naar beneden gaan, voordat de bloem klaar was. Toen ze terugkwamen op de boot, waren ze echt uitgeput. Maar ik zal nooit hun glimlach op hun gezichten niet gauw vergeten.

Thanks to Blue Immersion for their involvement and Ocean Candy for the video

Er zijn veel freedivers betrokken bij het plaatsen van de bloem.
Er zijn veel freedivers betrokken bij het plaatsen van de bloem.

Bedankt voor iedereen (duikers en freedivers) die deelnam aan deze geweldige prestatie!

Iedereen bedankt!
Iedereen bedankt!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal om de video te zien van het planten van de bloem.

Deel dit geweldige nieuws met je vrienden op Facebook!