Is dit je nieuwe werkplek?

CodingNomads en Tao Hub

Vergeet de kantoortuin en thuiswerken: Digitale Nomads is de nieuwste manier van werken dit decennium. Geen huisje, boompje, beestje en een baan van 9 tot 5, maar leven “ergens op de wereld” en vandaar werken, wanneer jij zin hebt en het jouw uitkomt. Er zijn inmiddels hele communities opgericht om deze lifestyle te promoten. Esther Jacobs heeft er meerdere boeken over geschreven, o.a. Wereldburger (over wat het allemaal inhoudt om zo te leven) en Digital Nomads. Het boek van Timothy Ferriss is leuk om te lezen, maar wel erg optimistisch met de titel:  “Een werkweek van 4 uur“. 

Is dit je nieuwe werkplek?
Is dit je nieuwe werkplek?

Niks is leuker om te merken dat het ook werkelijk bestaat. Op Koh Tao is er een zogenaamde co-workspace, de Tao Hub waar digitale nomaden samen komen en kunnen werken. Het is een kantoor, inclusief groot openlucht terras om te werken. Het is meer dan een werkplek. Er zijn gezellige banken om te chillen en huisdieren om te ontstressen. ‘s Middag wordt er gezamenlijk geluncht, zelf gemaakte Thaise lekkernijen, en als er iets te vieren is dan wordt de barbeque van stal gehaald of sushi’s gemaakt. De eigenaresse Moe weet er elke keer een feestje van te maken.

Gezelligheid bij de TaoHub.
Gezelligheid bij de TaoHub.

Het is de ideale plek om mensen te ontmoeten die over de wereld reizen en tegelijk werken. Het zijn niet alleen programmeurs die dit doen, maar ook trainers. We ontmoeten Ryan en Kim van CodingNomads. Zij organiseren een Coding Bootcamp waar mensen in 2 maanden tijd van “nitwits” tot programmeurs opgeleid worden. In een derde maand doen ze gezamelijk een project om de geleerde ervaring om te zetten naar de praktijk. Kijk op hun website over hun ervaring met de Tao Hub.

DigitalNomads luisteren aandachtig naar de lezng over koraal in de TaoHub.
DigitalNomads luisteren aandachtig naar de lezng over koraal in de TaoHub.

Zoals gezegd is het de plek om mensen te ontmoeten. Wij zijn blij dat ook niet duikers geïnteresseerd zijn in het verhaal over koraal. Wij geven de programmeurs een lezing over het belang van koraalriffen en het werk van CoralGardening. Ze zijn zeer geïnspireerd en een aantal jonge programmeurs en hun trainers komen op hun vrije dag naar de werkplaats om de handen uit de mouwen te steken. 

Kimberley leert lassen.
Kimberley leert lassen.