Wist je dat: vis gereedschap gebruikt?

Misschien heb je wel eens in een documentaire gezien dat er apen zijn die stenen gebruiken om een noot te kraken. Het is erg schattig om te zien dat een jonge aap het kunstje probeert te leren, met vallen en opstaan natuurlijk. Ook is het bekend dat vogels schelpdieren oppakken en van grote hoogte laten vallen om de schelp te breken en het diertje opeten.

Nu hebben de makers van The Blue Planet II een vis gefilmd dat een schelpdier van buiten het rif haalt, ermee terug gaat naar zijn territorium en daar de schelp tegen zijn rots stuk slaat. Iets wat helemaal niet makkelijk is zonder handen. Het is de eerste keer dat er een vis is gefilmd dat een stuk gereedschap gebruikt.

De serie The Blue Planet II is te zien bij de BBC. Het is een bijzonder mooie serie; kijk en geniet ervan hoe mooi de wereld onder water is. Oh ja, er leeft ook koraal op grote diepte in de oceaan, wat ook aan bod komt in de serie.