Interessante activiteiten op de Duikvaker 2018

Duikvaker 2018 was weer een groot succes voor jong en iets minder jong. Voor zowel duik- als actieve vakantieliefhebbers. Behalve alle nieuwste snufjes op duikgebied waren er ook andere activiteiten en bezienswaardigheden.

Children are creating a house for fishes and coral.
Kinderen creëren een huis voor vissen en koraal.

Zo bood SummerLabb zijn bezoekers een kijkje in de duurzame toekomst. De bezoekers kregen een uitgebreid verhaal over platics soup en hoe je zelf je eigen plastic voetafdruk kunt verminderen. Dit ging van het gebruik van BioPlastic tot waszak om je plastic en nylon microvezels op te vangen, die vrijkomen tijdens het wassen van kleding. Verder was er promotie voor loodvrij vissen en hoe je je tuin kunt inrichten om meer regenwater op te vangen.

Vera give a presentation at SummerLabb.
Vera geeft een presentatie op SummerLabb.

Er waren diverse koraal experts aanwezig en bedrijven die zich bezig houden met het kweken van zeewier en matten om oesters op te kweken. Jan Douwe Kroeske interviewde Vera Aarden over de visie van CoralGardening over de toekomst van koraalriffen.

Naast een show van zeemeerminnen, werd er ook nog even het wereldrecord “ringen blazen” verbetert door freediver Jorrit Bruinsma. Hij kon 71 ringen blazen in 2 minuut 18, op één ademteug. De hele recordpoging is hier te zien.

With Jorrit, the new world recordholder bubble blower.
met Jorrit, de nieuwe wereldrecordhouder zoveel ogelijk bellen blazen met één teug adem.

Kinderen konden zich op onze stand vermaken met de workshop KoraalTuinieren. Dit keer was het mogelijk om de ontwerpen in kleur te maken. Na het kleien konden ze de werkjes in gewenste kleuren schilderen. Hierdoor worden ze na het afbakken nog mooier.

Children are painting their art work.
Kinderen schilderen hun huis voor vissen.

Natuurlijk informeerden we iedereen met foto’s, video’s en persoonlijke verhalen van Willem, Arjan, Vera en Frank over de aanleg van de CoralGarden op Koh Tao. Er is dit jaar duidelijk nog meer interesse om mee te bouwen op locatie. Heb je ook interesse om met ons mee te bouwen op locatie, stuur ons dan een mail. Bouw je liever mee vanuit Nederland? Dat kan ook, op onze donatie pagina staan diverse mogelijkheden om ons op locatie de benodigde materialen te laten kopen.

Verder Kwam Marcel Coret van Duikschool KevMic-Diving naar onze stand om onze regulators na een grondige servicebeurt te overhandigen. Marcel, enorm bedankt voor de goede en snelle service! Meerdere bedrijven boden aan om CoralGardening te sponseren, maar daar over later meer.

Marcel from KevMic Diving serviced our regs
Dankzij Marcel zijn onze reg’s weer piekfijn in orde.

Iedereen enorm bedankt voor jullie bezoek, interesse en donaties!

Een sfeer impressie van de Duikvaker gemaakt door Bas: