Klimaatzaakshell Ik klaag Shell aan

Wist je dat: Milieudefensie Shell aanklaagt?

In het verleden hebben we meegedaan als mede-eiser in de Klimaatzaak van Urgenda tegen de Nederlandse Staat. Nu is er een vergelijkbare zaak opgestart door Milieudefensie tegen Shell. Zij vinden dat Shell te weinig doet om klimaatverandering tegen te gaan. Beroemd is de uitspraak van Topman Shell: “Ik pomp alles op wat ik kan oppompen”. Helaas, als Shell dat doet, betekent het de gewisse dood van de koraalriffen, met alle rampzalige gevolgen van dien.

Klimaatzaakshell Ik klaag Shell aan

Oliemaatschappijen weten al 30 jaar dat het verbranden van olie tot klimaatverandering leidt. Ze hebben bewust misleidende informatie verspreid door wetenschappers in te huren om onderzoeken te genereren die enkel positief waren over het verbranden van olie.

Milieudefensie is niet de eerste organisatie die bedrijven aanpakt vanwege onverantwoordelijk gedrag. De stad New York is een proces gestart tegen 5 oliemaatschappijen. En Arnold Schwarzenegger wil ze zelfs aanklagen voor moord.

Rogier Cox is de advocaat van Milieudefensie, hij was ook de advocaat van Urgenda in de klimaatzaak.

Rogier Cox klimaatzaakshell
Rogier Cox

Ruben van der Meer is de eerste mede-eiser, zie hier waarom hij meedoet.

 

Hoe meer mensen zich aansluiten bij deze rechtszaak hoe beter. Hier lees je hoe je mede-eiser kunt worden in deze rechtszaak. Steun een beter klimaat. Doe het niet voor ons, maar voor je kinderen en/of kleinkinderen.