Donatie van 2 Aqua Lung door Gard van Megadiving aan

Fijn dat mensen ons ondersteunen

Het succesvol runnen van een stichting is een hele uitdaging. Er komt veel bij kijken en daarom is het heel fijn om te merken dat er mensen zijn die ons graag willen ondersteunen. Zo is Gard van Mega Diving bereid om ons te voorzien van 2 adem automaten sets.

We krijgen twee Aqua Lungs Core sets, die ook geschikt zijn voor koud water. Nu is er in koud water wel koraal, maar dat is voor ons lastiger te kweken. Helaas is dat koraal ook onderhevig aan de invloed van de mens. Ik heb nog wel de droom om ooit onder Antarctisch ijs te duiken. Het lijkt me zo gaaf om dat te zien, ondanks de kou. Het is altijd genieten als je de mooie documentaires, zoals Blue Planet II van de BBC ziet.

Donatie van 2 Aqua Lung door Gard van Megadiving aan
Donatie van 2 Aqua Lung’s door Gard van Megadiving

Wat enorm handig is aan de Core sets, is dat ze voorzien zijn van het ACD systeem (Automatic Closure Device). Dit zorgt er voor dat er bij het spoelen van de eerste trap geen water in het systeem kan komen. Dit voorkomt mogelijke schade. In Thailand worden de automaten na het duiken in grote bakken gespoeld. Wij spoelen onze spullen zelf, want niet iedereen is even voorzichtig met de spullen van een ander. Maar toch er kan altijd iets gebeuren. Laatst troffen we een ademautomatenset van een duikschool volledig onder water aan. De kans dat de eerste trap volledig onder water komt is dus aanwezig, met alle gevolgen van dien.

Wachtrij voor wassen duikapparatuur
duikers wassen hun eigen duikapparatuur of die van een duikzaak

De automaten werken heerlijk onder water. Met de knop voor het verstellen van de luchttoevoer kan het spontaan afblazen aan de oppervlakte eenvoudig voorkomen worden. Onder water kan de hendel daarentegen helemaal open gezet worden wat voor meer luchttoevoer zorgt.

Frank met Aqua Lung en Paralenz
Frank met de nieuwe Aqua Lung core

Gard en Aqua Lung bedankt voor de donatie! We gebruiken de automaten met veel plezier.