Trots op zijn werk tijdens de workshop KoraalTuinieren.

Mijn eerste keer World Ocean Day

Mijn eerste keer naar World Ocean Day – Sea the Future, georganiseerd door Sea First. Mijn belangrijkste reden om te gaan; het weerzien met mijn vrienden van CoralGardening die op zondag daar stonden met hun stand. En een positieve bijkomstigheid was dat dit evenement niet zo ver weg was (Den Bosch).

Uitleg waarom koraal riffen zo belangrijk zijn voor ons mensen.
Uitleg waarom koraal riffen zo belangrijk zijn voor ons mensen.

Vera en Frank houden zich bezig met het onder water tuinieren met koraal.
Dankzij hun inspanningen wordt er een nieuw stuk koraalrif aangelegd. Er was informatie bij hun stand over het werk dat zij verrichten in Thailand. Aangezien de jeugd de toekomst heeft, waren er klei workshops met open inloop. De kinderen werden uitgenodigd mee te denken over (praktische) oplossingen, zodat koraal voort kan blijven bestaan. De kinderen konden een onderwater schuilplek voor de vissen en andere dieren maken. Er zaten prachtige exemplaren bij. Een echte keramiste bakt alles af in een enorme oven en de kunstwerken komen bij de jonge makers terecht.

Kinderen vermaakte zich prima tijdens de workshop Koraal Tuinieren.
Kinderen vermaakte zich prima tijdens de workshop KoraalTuinieren.
Trots op zijn werk tijdens de workshop KoraalTuinieren.
Trots op zijn werk tijdens de workshop KoraalTuinieren.
Een huis voor vissen met zeemeermin.
Een huis voor vissen met zeemeermin.

De sporthal stond vol met kraampjes, oa met vegan voedsel en ik heb eindelijk een tandenborstel van bamboe gekocht (duurzaam).
Buiten voor de sporthal was het een gezellige boel. Er stonden een aantal foodtrucks en kramen met heerlijk vegan eten en er waren gezellige dames met verrukkelijke verse smoothies (drinkbekers en rietjes gemaakt van mais). En geheel niet over het hoofd te zien, er was een tank waarin gedoken kon worden. In de hal van het sportcomplex waren zeemeerminnen waarmee je op de foto kon.

Foodtrucks met heerlijk gezond eten.
Foodtrucks met heerlijk gezond eten.

In verschillende ruimtes werden diverse lezingen gegeven, waarmee bewustwording over hoe belangrijk de zee en vooral het onderwaterleven is voor ons, als mensheid. In een apart gedeelte kon je beleven wat voor impact vervuiling, met name plastic, heeft op het zeeleven. Ook was er een ruimte gericht op koraal, met een aquarium met levende koralen. De visueel ingestelde mens kwam hier goed aan zijn trekken.

Een visuele impressie:

Er waren stand met verschillende onderwerpen, met een gemene deler: een gezonde oceaan en een gezond leven.
Er waren stand met verschillende onderwerpen, met een gemene deler: een gezonde oceaan en een gezond leven.
Plastic soup in de oceaan is een groot probleem voor natuur en mens.
Plastic soup in de oceaan is een groot probleem voor natuur en mens.

 

Er werd veel informatie verstrek op World Ocean Day.
Er werd veel informatie verstrek op World Ocean Day.
Een dood stuk koraal, waarop de poliepen goed te zien zijn.
Een dood stuk koraal, waarop de poliepen goed te zien zijn.

 

Het was een mooie dag; met gezellige ontmoetingen, veel informatie en interactie.

Marieke