Thai Wai

Onze droom is om een CoralGarden te realiseren die zowel bedoeld is als nieuw rif om meer leven in zee te creëren, als ook een leuke plaats voor duikers. Vandaar dat we de handen hebben ontworpen en gemaakt. Ze hebben de vorm van de Thaise “Wai”. De Wai is ons gebaar om de gemeenschap van Koh Tao te begroeten en te bedanken voor het maken van een positieve impact op hun eiland.


In tegenstelling tot het daadwerkelijke gebaar dat je met je handen maakt om iemand te begroeten, zijn deze handen een beetje open, zodat duikers hun bouyancy-vaardigheden kunnen oefenen door er doorheen te zwemmen.
Dit weekend gaan ze het water in!

In de afgelopen 1,5 jaar, tijdens de periodes dat we op Koh Tao waren, hebben we een kunstmatig rif gecreëerd, de CoralGarden. Het rif werd gemaakt tijdens workshops samen met vele vrijwilligers, DMT’s van verschillende duikscholen, toeristen en lokale / lang verblijvende mensen op Koh Tao. Ook gaven we presentaties bij EcoDay’s en voor duikscholen etc. over koraalriffen, de oceaan en mogelijke oplossingen om minder negatief of zelfs een positief effect op de riffen te hebben.

We openden de harten van verschillende mensen en hopen velen geïnspireerd te hebben om meer te geven om de wereld waarin we leven. Ons werk stopt hier niet, maar met het afronden van de Thai Wai Hands willen we iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het realiseren van de CoralGarden.

Foto’s gemaakt door Carla August Photography
Carla enorm bedankt voor de mooie foto’s.