Willem last de Thai wai handen voor de CoralGarden.

De beloning had niet groter kunnen zijn!

Vorig jaar zomer was ik op Koh Tao in Thailand om Frank en Vera van CoralGardening te helpen bij het maken van 2 grote handen van staal die uiteindelijk op de bodem van Hin Wong Bay in de CoralGarden zouden komen.

Brainstormen hoe we de handen gaan creëren.
Brainstormen hoe we de handen gaan creëren.

Dit jaar afgelopen juli ben ik weer terug geweest om het project af te maken.

Het construeren van de grote stalen handen was niet altijd even eenvoudig. Werken met zeer beperkte middelen, temperaturen van dik boven de 30 graden en moeder natuur die regelmatig met een fikse regenbui het lassen onmogelijk maakte.

De handen zijn modulair gebouwd.
De handen zijn modulair gebouwd.
Lassen in de openlucht
Lassen in de openlucht

Foto’s Carla August

Maar toen we op 29 juli met de hulp van een groot aantal mensen de handen eindelijk op de bodem hadden staan en ik tijdens mijn safety stop met Frank, terug naar de oppervlakte, naar beneden keek en die grote handen in de CoralGarden zag staan, had de beloning niet groter kunnen zijn!

De handen worden onder water in elkaar gezet
De handen worden onder water in elkaar gezet

Foto Lee Jellyman