Moving towards a Plastic-Free Future op ADEX met CoralGardening.

Op weg naar een plastic-vrije toekomst op ADEX

April 2019 stond voor CoralGardening in het teken van de ADEX. Deze duikbeurs in Singapore is de grootste en langstlopende beurs van Azië welke volledig in het teken staat van onze oceanen. Het thema van dit jaar is een onderwerp wat niemand ontgaan kan zijn en waar ieder individu op een simpele manier aan bij kan dragen. Namelijk ‘Moving towards a Plastic-Free Future’. Kortom, een toekomst waarbij single-used-plastic niet meer voorkomt en dus ook na gebruik niet in onze oceanen terechtkomt zoals nu nog zo vaak het geval is.

Een toekomstige duiker geeft kleur aan de oceaan.
Een toekomstige duiker geeft kleur aan de oceaan.

Met tientallen promotors van state of the art duikspullen, onderwaterfotografie, zeemeermin zwemlessen, oceaan artiesten, aanbieders van live-a-boards en nog veel meer was het de place-to-be voor een ieder die geïnteresseerd is in duiken of hierin professioneel betrokken is. Voor CoralGardening dus de uitgelezen kans om op één locatie bij te praten met partners, collega’s en natuurlijk (potentiële) vrijwilligers en donateurs die zich inzetten voor onze oceanen.

Maak je eigen herbruikbare tas om de oceaan schoon te houden.
Maak je eigen herbruikbare tas om de oceaan schoon te houden.

Met onze ingerichte kidscorner probeerden we de jongste generatie op een educatieve manier bij te praten over de pracht van onze oceanen met haar kleurrijke koraalriffen en ontelbare vissoorten. Want het treurige feit is, als de mens op deze manier blijft doorgaan de oceaan te exploiteren zullen hun kinderen waarschijnlijk meer plastic dan vis zien in de oceaan. Begin vandaag nog te kijken naar je plastic verbruik en neem een herbruikbare tas mee bij het boodschappen doen. Het is goed om te zien dat er steeds meer mensen zijn die het belang van gezonde oceanen inzien en dat ook in Azië dit topic actueler is dan ooit.

Change starts with you but it doesn't start until you do.
Begin nu met de oplossing door deze duurzame producten te gebruiken.
Hergebruik van single-use-plastic.
Creatief hergebruik van single-use-plastic.

Designing your personal bag.
Jocelyn en Mindy beschilderen een tas om de workshop aan te kondigen.

Many children enjoyed to create their own bag.
Veel kinderen genoten van het feit dat ze een eigen tas konden ontwerpen.

Not a bag, but your own T-shirt...
Onze vrijwilligers Mindy en Eric met hun eigen ontworpen T-shirts.

Join the CoralCommunity.
Wordt gratis lid van de CoralCommunity.

Over oplossing voor een plastic vrije oceaan aan het praten.
Janet praat met een bezoeker over oplossingen voor een plastic vrije oceaan.

Veel plezier hebben met stempels.
Veel plezier met het stempelen van eigen tassen.

Zoveel kinderen willen hun eigen gepersonaliseerde tas hebben.
Veel kinderen willen hun eigen gepersonaliseerde tas hebben.

CoralGardening was here!
CoralGardening was here!