Concert van Kaka Slang

De ontmoeting met een beroemde onbekende

Hoe grappig is het om iemand te ontmoeten die beroemd is en aanbeden wordt door miljoenen mensen en je hebt geen idee wie hij is? Dat gebeurde met ons toen we Kaka Slank ontmoetten. Wie? Ja, de al meer dan 35 jaar beroemde Indonesische zanger Kaka Slank, laten we zeggen de Indonesische Marco Borsato / Mick Jagger. Hij maakt zich als duiker grote zorgen over de gezondheid van de oceaan, vandaar dat hij ambassadeur is voor de stichting Suara Pulau.

Suara Pulau onderwijst lokale gemeenschappen over het onderwater leven en beschermt koraalriffen rond het eiland Bangka. De stichting organiseerde een evenement om geld in te zamelen voor het creëren van een Marine Protected Area, en Kaka Slank was drie dagen aanwezig om meer aandacht te genereren.

Flyer voor fondsenwerving evenement met Kaka Slank.
Flyer voor fondsenwerving evenement met Kaka Slank.

De eerste avond was er een meet-and-greet-diner met Kaka Slank at Tasikoki Wildlife Rescue Centre in Bitung. Het hele fondswervende diner was veganistisch en erg lekker! Nadien gaf Kaka Slank een intiem akoestisch optreden.

Ontmoeting met de beroemde onbekende Kaka Slank.
Ontmoeting met de beroemde voor ons nog onbekende Kaka Slank.

De stad Bitung wil een kunstmatig rif bouwen om meer duikers aan te trekken. Kaka Slank en het Suara Pulau-team gingen duiken naar de plek waar ze het nieuwe rif willen gaan bouwen. Er was veel Indonesische pers aanwezig om Kaka op de foto te zetten. We vonden de duik met hem en zonder pers een stuk aangenamer.

Dezelfde avond was er een debat over het belang van een gezonde oceaan en welke acties Suara Pulau en de gemeente van Bitung nemen. Kaka Slank gaf een concert en hier merkten we pas echt hoe populair hij is in Indonesië. Iedereen juicht, zingt hard mee en wil met hem op de foto!

Concert van Kaka Slang
Concert van Kaka Slank
Selfies zijn populair in Indonesië, links naast Veran is Khouni Lomban Rawung, de vrouw van de burgemeester. Haar doel is om de stad Bitung plastic vrij te maken.
Selfies zijn populair in Indonesië, links naast Veran staat Khouni Lomban Rawung, de vrouw van de burgemeester. Haar doel is om de stad Bitung plastic-vrij te maken.

De volgende ochtend ontbeten we in het huis van de burgemeester van Bitung. Daar werd meer gesproken over het kunstmatige rif dat de gemeente wil aanleggen.

Ontbijt in het burgemeestershuis (Foto Lanny Kho)
Ontbijt in het burgemeestershuis

Het fondsenwervende evenement stond in verschillende kranten. Het creëerde veel aandacht voor het belang van de oceaan.

Hier een krant met de foto van Kaka met de burgemeester en zijn vrouw.
Hier een krant met de foto van Kaka met de burgemeester en zijn vrouw.

Sommige fans mochten duiken met Kaka Slank op het huisrif van Mimpi Indah op Bangka Island. Vandaar dat het hele gezelschap mee naar Bangka Island ging.

Lunch met Kaka Slank in Mimpi Indah Resort voordat ze gaan duiken.
Lunch met Kaka Slank in Mimpi Indah Resort voordat ze gaan duiken.

Het fondsenwervende evenement was een groot succes. Bedankt Ulva, Owen en Kaka dat we deel konden uitmaken van dit evenement. Voor degenen die het willen weten, Kaka is een zeer bescheiden en vriendelijke persoon. En voor de echte Marco Borsato: wil jij de ambassadeur van CoralGardening zijn?