Is dit de beste positie om een ​​internet te ontvangen?

Tranen in mijn duikbril

Heb je ooit gemerkt hoe dicht blijdschap en verdriet bij elkaar kunnen zitten? Bangka Island is een klein en afgelegen eiland met prachtige koraalriffen en het meest schitterende onderwaterleven. Helaas krijg je regelmatig tranen in je ogen als je plekken ziet van volledig vernietigde koraalriffen. In het verleden hebben vissers gebruik gemaakt van dynamiet vissen. Het dynamiet vissen is een gemakkelijke manier om te vissen. Gooi wat dynamiet in het water, en wanneer het explodeert komen alle dode vissen aan de oppervlakte drijven. Je hoeft dan alleen nog de dode vis op te scheppen. Maar wat de visser niet ziet, is dat het dynamiet ook alle koralen doodt en zonder koralen geen vis. Het duurt tientallen jaren voordat koraal opnieuw groeit en de vis terugkeert. Het is een zeer destructieve en niet-duurzame manier van vissen: één vangst en de rest van je leven geen vis meer in dit gebied. Ze gebruiken op Bangka Island geen dynamiet meer om te vissen, maar het wordt nog steeds op andere plaatsen gebruikt. Suara Pulau Foundation vroeg ons om naar Bangka Island te komen om de beste methoden te adviseren om het beschadigde deel van het rif te herstellen.

Compleet vernietigd rif door dynamiet vissen (Foto Lanny Kho)
Compleet door dynamiet vissen vernietigd rif met een eenzame sepia (Foto Lanny Kho)

Een goede korte reportage over dynamiet vissen van National Geographic:

Het eiland Bangka is erg klein en afgelegen, er zijn geen auto’s, geen geldautomaten en geen gekoelde supermarkten. We verblijven in Mimpi Indah Resort, gebouwd tussen het regenwoud, de mangrove en oceaan en boven een moeras. Ons “kantoor” om op de computer te werken is een beetje anders dan op Koh Tao. Op Koh Tao is overal high-speed internet. Hier is het slow speed en afhankelijk van het weer. We zullen minder online zijn, bijvoorbeeld op sociale media en e-mail.

anaf ons bureau hebben we een prachtig uitzicht op zee.
Vanaf ons bureau hebben we een prachtig uitzicht op zee.
Handig zo'n muur met gaten.
Handig zo’n muur met gaten.
Veran probeert een internet verbinding te krijgen.
Veran probeert internet verbinding te krijgen.
Is dit de beste positie om een ​​internet te ontvangen?
Is dit de beste positie om ​​internetverbinding te krijgen?

Dit is de werkplaats op het eiland Bangka. De werkplaats die we vorig jaar gebruikten om Buddy te maken, is in gebruik voor het doel waarvoor het is ontworpen. Samati, de man met de gouden handen, herbouwt een van de Mimpi Indah-boten. De eerste materialen voor de restauratie van het rif worden eindelijk geleverd. We zijn begonnen met het maken van de dugong structuur.

De Mimpi Indah boot wordt gerenoveerd in het boothuis.
De Mimpi Indah boot wordt gerenoveerd in het boothuis.
Frank maakt een spider-frame maken om het dode koraal bij elkaar te houden.
Frank maakt een spider-frame maken om het dode koraal bij elkaar te houden.
Controleren of het spider-frame sterk genoeg is.
Controleren of het spider-frame sterk genoeg is.